Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денков при предаването на властта: Гърбина да ни е яка

Премиерът е обезпокоен от уволнението на всички заместник-министри

Досегашният министър-председател Гълъб Донев (вдясно) и новият - Николай Денков - на церемонията по предаване на властта в Министерския съвет - София, 6 юни 2023
Снимка: БГНЕС

В Министерския съвет се състоя официална церемония по предаването на властта.

На церемонията досегашният министър-председател Гълъб Донев посочи успехите на ръководеното от него правителство и призова новият кабинет да разчита на екипност и да уважава достойнството на държавните служители, като повтори тезата си, че администрацията се справя с предизвикателствата, когато политическата система не успява.

От своя страна новият министър-председател на България Николай Денков изрази безпокойство, че всички заместник-министри в служебното правителство са уволнени и че това може да създаде проблеми.

"Това не помага да имаме приемственост", каза министър-председателят и добави:

„Нека да погледнем не само думите, но и делата".

Той отправи молба към отиващите си министри и заместник-министри да до споделят информацията, която имат, за да може новото правителство да решава проблемите.

"Няма нищо по-нормално от това българският парламен да избере редовно правителство, което да поеме своите задължения по конституция. Действително съм изненадан, че това е проблем както за някои партии - може би това е част от тяхната пропаганда, но също и за някои институции, каквато беше президентството", каза Денков и прризова да забравим за емоциите и негативизма.

На края на церемонията Денков каза:

"Аз мисля, че с "Чести"-тото вече свършихме, моята благословия е - гърбина да ни е яка".


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени