Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руската армия обстрелва десния бряг на Днепър, докато тече евакуация около Нова Каховка

Вълната след взривяването на стената на язововир "Нова Каховка" заля множество селища по поречието на Днепър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руската армия обстрелва с артилерия районите по десния бряг на Днепър, където тече масова евакуация на местните жители заради наводнението от Каховския бент, съобщи украинският вътрешен министър Игор Клименко. Висш украински военен увери, че взривяването на бента няма да попречи на контраофанзивата за освобождаване на окупираните територии.

Спасители помагат при евакуацията след взрива на язовирната стена в Нова Каховка

Както вчера, така и днес, руските официални лица са много по-словоохотливи за хода на бойните действия. Министърът на отбраната Сергей Шойгу обяви, че войските му отбиват за трети пореден ден украинските атаки, които се развиват на 7 различни направления в Донбас.

Шойгу говори днес за руските загуби, което прави много рядко от началото на войната. Според твърденията му те възлизат на 71 загинали войници, 15 танка и 9 бронетранспортьора. За сметка на това, според руския министър, Украйна е загубила повече от 1 600 войници и над 160 единици бойна техника, в т.ч. 8 танка "Леопард".

Началникът на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин определи данните на военното министерство за огромни загуби на украинците като "дива фантазия". Пригожин потвърди съобщенията за напредване на украинците в района на Бахмут.

("Ройтерс", РИА, АФП)

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени