Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ново производствено съоръжение за детски козметичен продукт в Троян

Снимка: Пламен Христов

Във фармацевтичния завод в Троян беше открито ново производствено съоръжение за детски козметичен продукт, а компанията е инвестирала 15 милиона евро за новата мощност в завода.

Един от топ-козметичните продукти за деца, на компанията вече ще се произвежда само в Троян. Годишният производствен капацитет на завода за новия продукт ще е 45 милиона опаковки, които ще се изнасят в 46 страни на 5 континента.


Компанията разкрива в завода в Троян и нови работни места, увеличавайки общия брой на служителите в завода с 10 процента - до 300.

"С отварянето на това ново съоръжение ние допълнително засилваме ролята на компанията ни на българския пазар и нашия ангажимент да въздействаме положително на икономиките и общностите в страните, в които работим", каза Ричард Франсис, президент и главен изпълнителен директор.

Валя Букарева - изпълнителен директор на завода в Троян, допълни:

"Това е една сигурност за хората, които работят в завода на първо място, сигурност за тяхното бъдеще и гаранция, че ще имат доходи и занапред. Това са около 30 нови работни места, това е добра възможност за региона, за града. Всеки квалифициран българин, който иска да работи в България, е добре дошъл."

Снимки: Пламен Христов.


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.