Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В сливенско село спасиха елен, паднал в напоителен канал

3
Снимки: пресцентър ОДМВР Сливен

Елен, паднал в напоителния канал край сливенското село Чинтулово е спасен от екип на пожарната и горски служители. Вероятната причина дивото животно да падне в канала е, че е опитал да пие вода, коментираха днес пожарникарите. 

Сигналът за паднало животно в канала е подаден около 18.17 часа. Екип на пожарната тръгва незабавно към посоченото място, където с още двама горски служители започват  операция по спасяването на елена, каза главен инспектор Димитър Сяров.

"Колегите, съвместно с двама служители на Регионалната дирекция по горите са успели да измъкнат животното невредимо и по своя ред, то с е поело към  своето обитание."

Снимки: пресцентър ОДМВР Сливен

От началото на годината до сега сливенските пожарникари са участвали в 38 спасителни акции.

"Това са произшествия свързани със спасяването на котки, кучета, разбира се и на хора, заключени в жилища, изпаднали в безпомощно състояние, и този интересен случай от вчера – спасяване и на елен."

Днес от пожарната припомниха, че с настъпването на лятото идва пожароопасния сезон и призоваха гражданите и стопаните да спазват противопожарните правила при боравене с огън в открити пространства.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна