Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Заместваме едно отрицание с друго, това е абсолютният парадокс"

Кольо Парамов: Гешев може да си тръгне и мечтаните "чисти ръце" остават пак мръсни

"Българската политика трябва да я разглеждаме като производна база на корупцията"

Кольо Парамов
Снимка: БГНЕС

"Когато кажем пред Конгреса на САЩ, че трябва да направим конституционна реформа и съобщим, че Делян Пеевски е член на комисията за тези промени, Вашингтон знае, че той има 19 адвокати в третата най-голяма адвокатска къща по делото "РИКО" (RICO - Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act), те знаят, че който влезе и е подсъдим по това дело, няма случай да не е осъден. Говорим за българска политика, но трябва да съобразяваме в международен план кога и как предлагаме, за да мотивираме варианта. ... Българската политика трябва да я разглеждаме като производна база на корупцията. Това е фундаментът на прехода. Ако не можем да проумеем това и заместваме едно отрицание, като вариант, с друго, това е абсолютният парадокс".

Това каза пред БНР финансистът Кольо Парамов и коментира: 

"Констатирам парадокси на българската политика. Това е фаталното за днешния ден. Очакванията не са добри, защото това, което се развива в парламента, особено онова, което стана с Делян Пеевски, страшно много ме тревожи заради безпринципността и заради условията, в които се лансират тези идеи". 

По думите му вече има готовност за операция "Чисти ръце" в България, но главният прокурор Иван Гешев може "да си тръгне тази или другата седмица и тогава мечтаните "чисти ръце" остават пак мръсни":

"България се нуждае не от странни хора, които да правят промени в Конституцията, а от хора, които да стартират програмата "Чисти ръце", която да гарантира, че ще имаме честа демокрация, която чакаме от 30 години насам". 

Интервюто на Снежана Иванова с Кольо Парамов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна