Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финтех платформа за "ореn banking“ е големият победител в конкурса "Най-добър младежки стартъп в България”

Фондът на фондовете и СУ "Св. Кл. Охридски" представят резултатите от второто издание на конкурса
Снимка: БСК

На 7 юни 2023 г. Фондът на фондовете, съвместно със "Стопанския факултет“ на СУ "Климент Охридски”, обявиха победителите във второто издание на Националния конкурс "Най-добър младежки стартъп в България”.

Инициативата дава възможност на индивидуални участници или екипи да развият проектите си в областта на медицината, рециклирането и финтех технологиите. 

"Този година конкурсът е много по-голям с много повече възможности. Бяха организирани над 35 уебинари, които са публикувани в социалните мрежи."

Това казва в ефира на "Нашият ден“ Дочка Василева, директор "Проектна информация и финансиране” във Фонда на фондовете.

Дочка Василева, Нина Цанева, Александър Иванов и Невена Иванова в студиото на

Цялата екосистема подкрепя създатели на успешни младежки стартъпи. 15 отличия бяха раздадени в различни категории, като някои получават дялова инвестиция, включване в акселераторски програми и инкубатори, стаж в партниращи на конкурса организации, менторски часове с успешни основатели на компании, възможност за участие в български и международни конкурси, парични и поощрителни награди от партньорите.

Младите предприемачи Александър Иванов и Невена Иванова споделят, че техният проект за изграждане на финтех платформа с "ореn banking" решение се ражда след посещение в един венецуелски ресторант в Барселона.

Двамата младежи споделят, че тази идея, която наричаме най-бързия начин да платим сметката в ресторант или съвременният начин да оправим сметката, дойде, когато видяхме подобно решение в Барселона и защото не можехме да си разделим сметката и това ни провокира да създадем това приложение.

Целият разговор можете да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Наталия Маева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна