Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Перник с искане за прехвърляне на поземлен имот

Снимка: Община Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров ще внесе искане в Министерски съвет за безвъзмездно прехвъряне на община Перник собствеността на поземлен имот заедно с пустеещи близо 6 години учебни сгради. Имотът е с обща площ 44 дка с една триетажна и три едноетажни сгради, ползвани в близкото минало от Професионалната техническа гимназия „Юрий Гагарин”.

През 2016 година учебното заведение беше закрито, а учениците пренасочени към Професионалната гимназия по енергетика и минна промишленост „Христо Ботев”. До краха на образцовия някога техникум се стигна заради намаляващия с бързи темпове брой ученици, системно ниските резултати на държавните зрелостни изпити и на изпитите за професионална квалификация, незадоволителното състояние на материално- техническата базаи невъзможността за ефективно провеждане на образователно-възпитателния процес в училището.Имотът е публична държавна собственост.

На последната сесия на местния ОбС, съветниците в Перник дадоха съгласие и възложиха на кмета да предприеме конкретни действия за безвъзмездното му прехвърляне на общината. Намерението е имотът да бъде използван за образователни, културни и спортни цели.

Предвижда се и част от терена да стане база и обучителен център на новосъздаденото аварийно спасителното звено в Перник.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна