Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама нови депутати положиха клетва

Росица Йовкова и Радослав Василев
Снимка: БГНЕС

Двама нови депутати положиха клетва в народното събрание. Това са Росица Йовкова и Радослав Василев от "Продължаваме промяната". Те ще са народни представители за времето, в което избраните от коалицията "Продължаваме промяната"-"Демократична България" Андрей Цеков и Атанас Славов ще са министри, съответно, на регионалното развитие и на правосъдието. 
Като извънредна точка за петък депутатите включиха обсъждането на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Обсъжда се дали законът да бъде приет и на второ четене. 
Депутати от "Възраждане" и ГЕРБ са на мнение, че трябва да бъде дадено достатъчно време за обсъждане на редица предложения, както и да се избегне опасността от отблокиране на Сребърния фонд. Депутатите излязоха в почивка до идването в пленарната зала на министъра на финансите Асен Василев.

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна