Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Киряков:

Случаи като мигновената смяна на директора на НАП напомнят стари практики

| обновено на 09.06.23 в 16:09
Георги Киряков
Снимка: Мария Христова

Политологът Георги Киряков е гост в предаването "Нашият ден". Той коментира последните новини от седмицата. Киряков изразява своето мнение относно текущите политически дебати, управлението на страната и разделението между политическия елит и гласоподавателите.

Политологът започва с коментар за необходимостта от съсредоточаване върху оперативната част на управлението на страната.

“Трябва да се върнем към оперативната част на управлението на страната, да се върнем към новите назначения, към действията на старите министри от служебния кабинет в последните дни, към това какви точно решения се вземат от новоназначените министри и какви хора се връщат в определени структури. Това е важно в момента“, посочи той.

Според Киряков обществото се вълнува от съвсем други теми.

“То се вълнува от параметрите на бюджета, вълнува се от това дали ще има увеличение на минималната работна заплата, дали ще има компенсации за инфлацията, дали хората ще могат да си плащат сметките, дали ще могат да си купуват храна и лекарства“, казва още Киряков.

Политологът изразява загрижеността си относно назначенията на дискредитирани личности на важни постове и споменава случаи като мигновената смяна на директора на Националната агенция за приходите (НАП). Киряков споменава също така "странни разговори" за назначавания в министерствата, които не се обсъждат достатъчно в публичното пространство. Това според него изглежда като повторение на предишни недостатъци и проблеми в системата.

Политологът отбелязва, че след стартирането на Народното събрание се оказва, че има значително разделение между гласоподавателите и техните представители. Той определя българския политически елит като "затворена общност", която се възприема като единствената способна да управлява държавата.

Чуйте разговора в звуковия файл. 

По публикацията работи: Зоя Дмитровя
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна