Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българското документално кино се провеждат в Босилеград

Снимка: БТА

Начало на петдневния кино маратон беше дадено с филма „Моралът е доброто“ на Веселин Диманов, който спечели наградата на Българските филмови дейци “Васил Гендов” за най-добър дебют на документален филм за 2023 г. 

Киноразказът за живота и дейността на доц. Кристиан Таков се превърна в истински феномен, достигайки без средства за разпространение и реклама до 20 хиляди зрители в повече от 60 населени места в България, Европа, САЩ и Канада.

Вдъхновяващите идеи на доц. Таков продължават да провокират будните български умове навсякъде по света.

Прожекциите на българско документално кино продължават до 12 юни, като публиката в Босилеград ще има възможност да види още „Тодор Ушев: Невидими връзки“ на режисьора Борислав Колев; „Книга на мълчанието“ с режисьор Анри Кулев; „Ваклуш“ с режисьор Николай Василев и „JAM SESSION” на режисьора Борислав Колев.

Домакин на прожекциите  на открито е сдружение „ГЛАС“ в Босилеград, а при неблагоприятна метеорологична обстановка програмата ще се проведе в салона на КИЦ „Босилеград“.

Кино събитието е съпроводено от Изложба по стиховете на големия български поет Георги Рупчев (1957 – 2001), а в последния ден от програмата, ще има концертно изпълнение от Николай Иванов ОМ, научаваме от информация на Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

Съставил: Елена Каркаланова

Снимки: БТА

По публикацията работи: Михаил Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени