Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 12 юни до 14 август

Миене на улици налага временно затваряне на карета в 6 столични района

Снимка: Ани Петрова

Миене на карета от софийски улици започва на 12 юни и това налага затваряне на участъци за придвижване, паркиране и престой на автомобили от 07:30 ч. до 16:30 ч., предупреждават от Столичния инспекторат.

Дейността ще продължи до 14 август т.г. и ще обхване районите „Красно село“, „Възраждане“, „Триадица“, „Лозенец“, „Оборище“ и „Средец“

За целта е създадена организация между фирмите по чистота, Общинска полиция, Центъра за градска мобилност (ЦГМ), Пътна полиция – СДВР, „Софийска вода“ и експлоатационните дружества, работещи на територията на столицата.
Контрола по изпълнението осъществява Столичният инспекторат.

Собствениците на паркираните автомобили трябва да ги преместят, докато трае миенето в съответното каре. На тези, които не са го направили, колите ще бъдат премествани от екипите на ЦГМ на близка локация. За новото им местонахождение информация може да се намерят на телефона 0 70013 233.

Инспектор ще уведоми гражданите за дейностите като постави информация на жилищните сгради.

Може да проверите и в сайтовете на съответните районни администрации, както и в сайта на Инспектората или на телефона на Оперативния му център: 02/ 987 55 55.


На 12 юни на екипите на фирмата по чистота, изпълняваща дейността, ще започне в район „Красно село“ от „каре“ 6 , в което попадат улиците: ул. "Св. Иван Рилски" от бул. "Генерал Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул. "Люлин планина" от бул. "Генерал Скобелев" до ул. "20 април", ул. "Лайош Кошут" от бул. "Генерал Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул. "20 април" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония" ул. "Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония".

На 18 юни екипите продължават миенето в район „Триадица“.

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!