Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха горските от стопанство "Рилски манастир" по кампанията "Да изчистим България заедно"

Снимка: Югозападно държавно предприятие

Горските от стопанство "Рилски манастир" и служители на Югозападното държавно предприятие получиха награди и отличия по кампанията "Да изчистим България заедно", съобщиха от ръководството. Те почистила голяма територия след горски пожар край кюстендилското с. Фролош.

Гората и районът пострадаха по време на опустошителния пожар през август 2021 г., обхванал над 600 декара. Гасенето продължи близо седмица. На 17 септември 2022 г. по призива на организаторите на националната кампания "Да изчистим България заедно" доброволци извършиха масови почиствания в цялата страна.

Над 50 служители от Централното управление на ЮЗДП и работници на Държавното горско стопанство „Рилски манастир“ взеха участие в този ден в почистване на терена в землището на село Фролош, като събраха увредената дървесина.

Премахнаха горели пънове и съборени дървета. Почистената по време на кампанията площ по-късно беше залесена с фиданки от местни дървесни видове по проект на Югозападното държавно предприятие, финансиран по Оперативна програма "Околна среда".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна