Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третият събор "Коридор 8" събира приятели от България и Северна Македония

Снимка: Етноцентър-Кюстендил

Третият събор "Коридор-8" събира приятели от България и Северна Македония днес след обяд в кюстендилското  с. Раждавица, казаха от едноименното сдружение, в което влизат активисти, историци, граждани от двете страни. Домакин е кюстендилското сдружение "Роден край" и етноцентър.

Досегашните два събора на българо-македонското приятелство са на разменено гостуване - в граничното село Гюешево, община-Кюстендил и в Крива паланка, Северна Македония,  предните две години. Третатата среща е в кюстенсилското с. Раждавица,  където в галерията „Старата череша“ ще бъде открита фотоизложба „Железопътната линия София-Кюстендил-Скопие - дългият път на една идея", ще я представи доц. д-р Ангел Джонев, историк, който има и книга по историята на недостроената жп връзка София-Скопие.

Огнян Куцев, който е от Хасково, председател на сдружението "Коридор-8" заяви преди днешната среща:

„В YouTube поддържаме един подкаст „Коридор-8“ за българо-македонско приятелство и се събираме всяка година. Идват хора, които се чувстват българи. В 11 ч. ще ходим до къщата на Майстора в Шишковци, ще минем през мемориала за Македония, през къщата на Димитър Пешев…“


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна