Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водещи политици в САЩ коментираха обвиненията срещу Тръмп

Доналд Тръмп
Снимка: БТА


Водещи представители на Демократическата и Републиканската партия коментираха обвиненията срещу бившия президент Доналд Тръмп. Те са 37 и се отнасят за периода след мандата му, включително за нерегламентирано съхранение на класифицирани документи и заговор за възпрепятстване на правосъдието.

Президентът Джо Байдън заяви, че “няма коментар за случилото се" и добави, че не е разговарял с главния прокурор относно разследването на Тръмп.

Според наблюдатели тази позиция е опит да се запази дистанция от основния политически съперник.

Бившият вицепрезидент на Тръмп Майк Пенс каза, че се е надявал да не се стигне дотук, нарече деня “мрачен” и напомни, че в Америка всеки е невинен до доказване на противното. Пенс, който е съперник на Тръмп за републиканската номинация за президент, не призова за оттеглянето му за разлика от губернатора на Арканзас Аса Хътчинсън, който написа в Туитър, че „Доналд Тръмп е обект на текущо криминално разследване и трябва да се оттегли.

Тим Скот обаче смята, че “не е нужно да си републиканец, за да видиш несправедливостта”.

Основният съперник на Тръмп за номинацията Рон де Сантис добавя, че използването на федералните правоприлагащи органи като оръжие представлява смъртна заплаха за свободното общество. Той подчертава, че се прилагат двойни стандарти в преследването в сравнение с пасивното разследване по отношение на Хилъри Клинтън и Хънтър Байдън.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна