Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Община В. Търново определи 300 хил. лв. за предотвратяване и отстраняване на последствия от бедствия и аварии

Община Велико Търново
Снимка: Здравка Маслянкова

Община Велико Търново определи 300 хиляди лева за предотвратяване и отстраняване на последствия от бедствия и аварии и възстановяване на инфраструктурни обекти от нанесени щети. 

Средствата са за почистване на речни корита и брегове и възстановяване на проводимостта на деретата и реките, за почистване около водостоци и мостови съоръжения, както и за привеждане в изправност на отводнителните съоръжения и пътните канавки в община Велико Търново.

Предстои да бъде избран изпълнител на заложените по обществената поръчка дейности. В процедурата, финансирана с 300 000 лева, са заложени също дейности за възстановяване на техническото състояние на улици, общински пътища и съоръжения от нанесените щети при бедствени ситуации.

Отделно Община Велико Търново обяви обществена поръчка за 675 000 лв. с ДДС за доставка на строителни материали. Средствата са предвидени за срок от 2 години.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.