Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Здрава Каменова: Независимостта е привилегия, но и отговорност

Снимка: facebook/profile

В Деня на независимостта предаването "Нашият ден" има удоволствието да посрещне една изключителна актриса, известна със своята независимост и артистична страст - Здрава Каменова. Здрава сподели своите мисли и виждания по въпроса за независимостта в актьорската професия, разкривайки ни интересни аспекти от своята кариера и бъдещите си проекти.

Актрисата започна разговора с въпроса: "Хубаво ли е да си независим?"

"За да си независим на първо място трябва да си отговорен и тогава независимостта придобива смисъл", посочи тя.

Като независим актьор, Здрава се сблъсква с предизвикателства, които не са характерни за актьорите в държавни театри. В интервюто тя сподели кои са те:

 "Да наемеш пространството, в което играеш, да създадеш графика, по който ще играеш, да събереш екип, на който да намериш начин да работи заедно…".

Въпреки това тя изразява удовлетворение от своята независимостт, казвайки: "Щастлива съм, че съм независима, не мога да си представя, че ще чакам разпределение или ще работя с режисьор, който не съм избрала".

Изглежда независимостта не само има смисъл, но също така отваря врати към нови възможности. Здрава Каменова сподели, че пандемията е променила драматично работния график на актьорите, като януари и май стават месеците, в които тя може да си почива, а лятото обратно е наситено с участия.

И накрая, за всички фенове на Здрава Каменова, има и добра новина - тя сподели, че започва нов проект, работейки с режисьора Благой Бойчев по пиесата "Изтрий веднага".

Повече за творческите планове на актрисата може да чуете от разговора в звуковия файл.  

По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.