Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

С голямо хоро Варна чества Деня на Независимостта

4
Снимка: Румен Сарандев

С голямо празнично хоро, в което се очаква да се включат над 800 души, Варна ще почете 115 години от обявяването на Независимостта на България. 

Програмата започна в 17 ч. с тържествено вдигане на националното знаме и молебен за България на площад „Независимост“. Веднага след това ще тръгне шествие от пл. „Независимост“ - по бул. „Княз Борис І“ и  „Сливница“ до пл. „Антон Новак“ (вход на Морската градина). 

Там в 18:00 ч. ще започне програма под надслов: "Хорото, което ни свързва в Деня на Независимостта“, с участието на много изпълнители, сред които фолклорни ансамбли от Варна и региона, народният певец Здравко Мандаджиев, оркестър „Еделвайс“, Елица Тодорова и огнено и светлинно шоу на „Палячи“. 

Организатор на събитията е Община Варна, а съорганизатори - Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска Света митрополия.

За силата на хорото и обединението на българския народ, разказа пред Даниела Стойнова доц. Ивайло Иванов - творчески директор на Ансамбъл "Българин" и Клуб за народни танци "Българин":

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Галерия