Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Васил Терзиев с коментар на номинацията на Антон Хекимян: Странна кандидатура!

Снимка: БГНЕС

Според Васил Терзиев, който е кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ, опитите на журналистите да влизат в политиката, не са свършили добре.

Така той коментира кандидатурата на ГЕРБ, след като партията на Бойко Борисов издигна Антон Хекимян за градоначалник на София.

"Намирам кандидатурата за малко странна. Тя е в разрез на това, което и господин Борисов, и господин Георгиев казаха в последните седмици, когато описваха техния профил на кандидат. Георгиев каза, че "София не е учебна кола", когато коментираше моята кандидатура. В същото време те избират да заложат на човек, който буквално една седмица преди започването на кампанията, решава да се занимава с проблемите на София", настоя Терзиев пред Нова нюз.

По думите му Хекимян прави скок от медийния свят в политическия.

"За да работи добре едно общество, трябва да има китайска стена между медиите и политиката. Резки скокове от едната в другата посока за мен лично са странни", коментира той.

Според него решението на ГЕРБ със сигурност е нестандартно, но кандидатурата е трудно да бъде откъсната от образа на партията.

Васил Терзиев се похвали, че той и колегите му работят от месеци на терен: "Два пъти сме обиколили районите на София, за да се запознаем с проблемите. Тук стои въпросът относно подготовката за тази битка".

Кандидатът на ПП-ДБ настоя, че не се притеснява от кандидатурата на Антон Хекимян.

"Нито аз, нито екипът ми се притесняваме. За нас централното нещо в кампанията е било как да стигнем до гражданите и да ги спечелим с добрите ни идеи", поясни той.

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени