Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

БСП: Афузов лъже, че го подкрепяме в Сливен, ще сезираме прокуратурата

Снимка: ФБ: Корнелия Нинова

БСП ще сезира ЦИК, ОИК и прокуратурата заради действията на бившият областен управител на Сливен Минчо Афузов, който се е опитал  да се кандидатира за кмет на Сливен чрез измама. 

Това заяви в социалната мрежа лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Тя посочва, че Афузов с билбордове лъже, че е подкрепен от БСП като е използвал цветовете, логото и името на партията, след като  партийната конференция в Сливен е отказала БСП да го издигне.

Нинова посочва, че БСП има свой официален кандидат  - генерал Кольо Милев. 

"Бившият областен управител на Сливен Минчо Афузов се опитва да се кандидатира за кмет на Сливен чрез измама. Платил си е тлъста сума за билбордове, на които лъже, че е подкрепен от БСП като използва цветовете, логото и името на партията. И то след като на партийната конференция в Сливен отказа БСП да го издигне. Обръщам се към всички сливналии: ще гласувате ли за човек, който отсега ви лъже и мами? Човек, който иска да спечели гласа ви с измама ще управлява четири години с измама, ако му се доверите днес. БСП има свой официален кандидат - достоен и доказано почтен - генерал Кольо Милев. Сезираме ЦИК, ОИК и прокуратурата за измама", пише Нинова в поста си. 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.