Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Сарафов: Прокуратурата и МВР ще направят необходимото за спокоен и честен изборен процес

В сградата на ГД "Национална полиция" се провежда национално съвещание на МВР - 26 септември 2023 г. На снимката: и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и заместникът му Мария Павлова (на втори план).
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата ще съдейства на Министерството на вътрешните работи за организацията на местните избори, за да не се допускат грешки от минали години.

След двегодишно прекръстване ръководствата на Прокуратурата, на МВР и ДАНС са подписали споразумение, което регламентира дейностите на тези институции за гарантиране на политическите права на гражданите и за ефективно противодействие на престъпленията, свързани с местните избори, подчерта изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов:

"За съжаление, последните години имаше моменти, когато диалогът между ръководителите на МВР и Прокуратурата не беше никак продуктивен. И това е слаба дума.

Ясно съзнаваме своята отговорност да не допуснем грешките от изминалите години. Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи ще си взаимодействат и ще направят всичко необходимо, така че изборният процес да бъде спокоен и честен, да не се допусне изкривяване и манипулиране на вота на нашите съграждани". 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени