Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС - Добрич с декларация: Отказват да присъстват на извънредната сесия на ОбС

| обновено на 26.09.23 в 22:46
Община Добрич

Групата на общинските съветници в Добрич от ГЕРБ-СДС излязоха с декларация до медиите, в която отказват да присъстват на извънредната сесия, свикана за 27 септември. Тя е по повод спорна докладна записка за изменението на общия устройствен план на парцел от над 1200 декара и неговото предназначение от земеделска земя в място за изграждането на фотоволтаичен парк. 

През миналата седмица съветниците от ГЕРБ изпратиха сигнал и до КПКОНПИ за конфликт на интереси на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов. 

По повод върнатото от кмета Йорданов за ново обсъждане решение за изменение на общия устройствен план на имот, собственост на търговско дружество, в което съдружник е майката на кмета Даниела Георгиева, общинските съветници от ГЕРБ са категорични, че цитирам: „те няма да участват по никакъв начин в схеми, които облагодетелстват семейството на кмета на Добрич“. Затова и те заявяват отказа си да присъстват на извънредната сесия и допълват, че е недопустимо да се твърди, че едва в хода на заседанието от 19 септември кметът е установил, че докладната записка не е разгледана в комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси. 

От своя страна днес кандидатът за трети мандат за кмет на Добрич Йорданов заяви, че подателите на този сигнал са същите, които пречат и с други сигнали на развитието на Добрич. 

Чуйте повече в репортажа на Мая Щърбанова:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени