Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ако устните обещания се изпълнят

Трамвайният спирконавес в "Княжево" може и да просветне

Снимка: Княжевецъ

Зазиждането на прозорците в уникалния навес на трамвайната спирка в "Княжево" се оказва незаконно. Това показва проверка в администрацията на район „Витоша“ по молба на активни жители и членове на Фейсбук групата „Княжевецъ“.

„Когато е проектирана, спирката е била светло и приветливо място, но в годините някой е зазидал шестте големи панорамни прозореца, за съжаление - разказа пред БНР-Радио София Любо Стефанов от ФБ групата. - Няма налични строителни книжа в район „Витоша“ за оградата в съседния на спирката имот. Това означава, че прозорците на спирката са зазидани абсолютно незаконно.“

Сред нееднократни срещи  протест на жители, в крайна сметка районният кмет инж. Теодор Петков е обещал да съдейства и прозорците бъдат отворени.

Ламарините върху зида вече са отстранени.

За да може прозорците да пропускат светлина, а в същото време да се запази дискретността в частния имот, ще бъдат използвани стъклени тухли, през които не се вижда абсолютно нищо. Дори е правена демонстрация.

„Вече не смеем да казваме нещо категорично, защото често нещата лъкатушат между Не и Да. Искаме да вярваме, че прозорците наистина ще бъдат отворени. Виждаме, че се правят постъпки за това. Разчитаме на устни угоровки. За срокове е трудно да се говори“, допълни Любо Стефанов.

Чуйте разговора на Константин Лавсов.

Още по темата:

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.