Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гимнастикът Кевин Пенев: България е моята страна, сега е времето да се състезавам за нея

| Интервю
Кевин Пенев и Красимир Дунев (президент на БФ Гимнастика)
Снимка: Фейсбук СП Анверпен

„България е моята страна. Чувствам, че сега е времето да се състезавам за нея. Това е ново преживяване за мен. Родителите ми и брат ми са се състезавали за България и на мен определено ми харесва“, това заяви Кевин Пенев в традиционното интервю, което организаторите на световните първенства правят преди старта на надпреварите.

Живеещият в САЩ гимнастик е дебютант на шампионат от такъв ранг.


„Трябва да запазя спокойствие и да покажа най-доброто, на което съм способен. Брат ми (Еди Пенев) винаги е до мен и винаги е в залата. Мотивира ме и ме подкрепя.Той е като мой ментор. Има много опит и от него научих много. Той ми е голям модел за подражание. Научих много и от моите родители. Те притежават зали по спортна гимнастика в САЩ и много ми помагат по време на подготовката. Радвам се, че ще дойдат да ме подкрепят. Очаквам да пристигнат всички - родителите ми, брат ми, баба и дядо и леля ми. Цялото семейство“, сподели още Кевин Пенев и допълни:

„Атмосферата в българският отбора е много добра. Помагам на момчетата в залата, работим много и се подкрепяме. Това е нещо, което научих, докато бях в националния отбор на САЩ, винаги да работим здраво и да се подкрепяме."


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени