Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В 3 общини на област Благоевград настоящите кметове са единствените кандидати за вота на 29 октомври

Снимка: Община Благоевград

В три от общо 14-те общини на област Благоевград настоящите кметове са и единствените кандидати за местния вот на 29 октомври. Най- много са кандидатите за кметското място в Благоевград - 12, а в Петрич са 10. 

ДПС няма никаква конкуренция в кметската надпревара в Белица и Сатовча, където единствените кандидати са настоящите общински кметове Радослав Ревански и д-р Арбен Мименов.

В деветте населени места на община Белица, където ще има избори за кмет, няма други кандидати, освен тези на ДПС.

Община Хаджидимово също ще се управлява от настоящия кмет Людмил Терзиев, който е единствен кандидат, но е номинация на НДСВ.  

Най- много са кандидатите за кмет на община Благоевград - 12. Четирима са независими, 8 са номинирани от партии и коалиции.

ГЕРБ няма собствен кандидат, но официално обяви, че ще подкрепи настоящия кмет Илко Стоянов. Основните му конкуренти са адвокат Методи Байкушев от ПП-ДБ и бившият областен управител и заместник-регионален министър Николай Шушков, подкрепен от "Левицата" и БСП. 

Десет кандидати атакуват кметското място в Петрич. Настоящият градоначалник Димитър Бръчков отново е номинацията на ГЕРБ, а един от конкурентите му е бившият депутат от партията Димитър Танев, който сега е от квотата на ПП "Зелените".

В община Петрич ще се избират и най-много кметове на населени места - 33. 

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.