Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Осем министри на парламентарен контрол

Снимка: БТА

Очаква се депутатите да приемат окончателно промените в Закона за енергията от възобновяеми енергийни източници.

В дневния ред на парламента е включен и парламентарен контрол с участието на 8 министри.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще отговори на седем въпроса относно състоянието на пътищата у нас, ремонтите на пътищата в определени участъци, проблеми с водоподаването на питейна вода в град Буковец.

Юлиян Попов, министър на околната среда и водите ще отговори на два въпроса относно частично изградени канализации за отпадъчни води в селата Мъглен и Карагеоргиево, както и относно незаконни сметища в община Белене. 

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще отговори на два въпроса относно сигнал за отделяне и отдаване на концесия на дивечовъдни участъци, които са в териториалния обхват на Северноцентрално държавно предприятие ТП ДП Държавно горско стопанство “Сеслав”, както и относно проверки на сигнали са закононарушения и корупционни сделки със земеделски земи - Горски фонд на територията на община Белово.

Димитър Илиев, министър на младежта и спорта ще отговори на два въпроса относно изпълнение на Закона за физическото възпитание и спорта, както и относно мултифункционална спортна зала в град Плевен.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще отговори на два въпроса относно възможен конфликт на интереси при реализацията на Рамково споразумение между МО и обединението “Български безпилотни летателни системи”, както и относно придобиване на нови западни противокорабни ракетни батареи.

Галин Цоков, министър на образованието и науката ще отговори на четири въпроса относно подкрепа от МОН за талантливи ученици при участие в национални международни олимпиади, дейността на работна група “Езикова интеграция” в МОН.

Министърът на здравеопазването Христо Хинков ще отговори на четири въпроса относно продажба на “Вилата на управителя” - част от болница “Света Петка Българска” във Велинград, въвеждане на електронни рецепти.

Иванка Шалапатова, министър на труда и социалната политика ще отговори на два въпроса относно условията на живот в Дим за стари хора “Гергана” в град Враца, както и относно планиране на мерки за “подкрепена заетост” в Националния план за действие по заетостта за 2023 г. 
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.