Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Празник на баклавата се провежда в село Малиново

Снимка: Незабравка Кирова

В ловешкото село Малиново днес ще се състои традиционния празник на баклавата, който представя  на гостите местния вкусен сладкиш, приготвен по автентични местни рецепти.

Празникът на баклавата в село Малиново събира  много гости от региона и страната, дошли да опитат от вкусния сладкиш традиционен за селото.

Тази година в изложбата конкурс ще участват около 25 баклави приготвени от местните кулинари, поясни Добрина Андреева, секретар на местното читалище, което е организатор на празника.

"Които ще се състезават за най-вкусна баклава,  най-красива баклава, най-млад баклавичар и вай-много приготвени баклави", обясни тя.

Организаторите са подготвили и музикална програма с участници от региона, а празникът се приема и посещава от всички местни жители на селото, въпреки смесеното му население.

"Турци и българи, между нас няма различия. Празнуват се всички празници и този сме си го избрали преди много години. Един от най - вкусните празници в общината, това е празника на баклавата", допълни Добрина Андреева.

Празникът на баклавата започва в 11.00 часа. 


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.