Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Само днес: Книжен бар отваря врати на площад "Славейков"

Снимка: Светослава Кузманова

Първият у нас книжен бар ще отвори врати само днес на столичния площад "Славейков". Инициативата е част от петдневен фестивал, който ще продължи и утре в София. Той се провежда за втора поредна година, а в основата му е писателят и университетски преподавател Георги Бърдаров.

Книгите се завърнаха на площад „Славейков“ в края на тази седмица в рамките на второто издание на фестивала "Musagena New Vibes Festival". Целта е до 1 октомври на емблематичния площад в столицата да бъдат представени малки издателства и независими творци от различни изкуства - писатели, художници, музиканти, приложници, визуални артисти. 

Специален акцент в програмата е пространството Book bar. Форматът се прави за първи път у нас, а Георги Бърдаров разказва, че е по модел на книжния фестивал в Лайпциг.

"Това е място, което е в София - място за книги, място за арт-инсталации, представления. Ще има нещо което, ще направим за първипът в България - книжен бар, където под една динамична, нестандартна форма се представят писатели и техните книги. Ние поканихме няколко много обичани, много известни български писатели. Автори от много различни серии. Това е идеята, да бъде максимално разнообразно и в събота от 6 до 8 ще бъдат представени. Имаме двама водещи Илиян Любомиров и Албена Танева - млади хора, които провеждат 15-ина минути блиц-интервю с писателя, като се засяга, както книгата, която представя в момента, така и вижданията му за света“, обясни Бърдаров.

Утре пък в рамките на фестивала децата ще могат да участват в работилница за рисуване на чаши. 


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.