Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Енергетиците от ТЕЦ "Бобов дол" обмислят как да продължат прoтестите си

Снимка: Кирил Фалин - кор. на БНР в Кюстендил

Енергетиците от ТЕЦ "Бобов дол" и миньорите от мини "Открит въгледобив" обмислят как да продължат протестите си, но ще изчакат резултатите от утрешната среща с премиера акад. Николай Денков. Това каза за БНР Йорданка Германова, координатор на КТ "Подкрепа" за региона.

Енергетиците и миньорите от Бобов дол прекратиха протеста си в петък вечерта, като снеха блокадата АМ "Струма" при Дупница.

"Приключиха снощи по някое време. За понеделник още нямаме решение. Има много време до понеделник", обясни координаторът на КТ "Подкрепа" за региона Йорданка Германова.

Синдикалистът в ТЕЦ "Бобов дол" Иво Димитров не изключва възможността да се протестира в София още в понеделник.

"Може да решим блокировка на Министерски съвет, примерно. Недоволството остава и тази енергия, която я има у хората няма да я предадем и да я оставим на улицата", коментира той. 

Днес работещи в ТЕЦ "Бобов дол" и миньори от "Открит въгледобив" отново демонстрираха протестната си готовност, заставайки на пътя Кюстендил-Дупница. Това стана в присъствието на полиция, но до напрежение не се стигна. С това енергетиците и миньорите от Бобов дол показаха пълната си съпричастност с колегите си от Стара Загора, които не са спирали с протеста си, и Перник. Първоначално протестиращите се събраха пред топлоелектрическата централа, а с леки автомобили се отправиха към близкия пътен възел на АМ "Струма“. Блокада на АМ "Струма" не е правена. Протестиращите не са съгласни с направените устни обещания от страна на управляващите. Според тях има недомислия в позицията на Првителтвото и експертите, а в същото време няма и нищо реално написано и подписано като споразумение. А и никой не е разговарял с тях. Изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" инж. Любимир Спасов

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.