Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Международния ден на възрастните хора президентът

Радев: Подайте ръка на възрастен човек, за да му припомните увереността и силата на младостта

Снимка: Ани Петрова

В Международния ден на възрастните хора президентът Румен Радев призова да подадем ръка на възрастен човек и  да си припомним с благодарност за всяко сторено добро.

Във Фейсбук  Радев написа, че обществото, което искаме да бъдем, не изоставя своите възрастни, напротив - гарантира им правото на достойни старини с адекватни доходи, медицински грижи и социална защита. 

Да си възрастен днес, когато светът застарява, вече има нов смисъл. Да остаряваш в добро здраве с енергия за живот и нови преживявания е личен избор, но и основна цел на политиката за възрастните хора, допълва президентът.


И още: "Солидарността между поколенията започва с възстановяването на връзките между хората от различните възрасти.

Понякога увлечени в ежедневните малки задачи и големи битки, забравяме за хората, на които дължим живота си, първите си стъпки, първите си думи, първите си мечти.

Затова днес погледнете в очите своите близки възрастни, за да прочете в тях Вашата лична родова история. Подайте ръка на възрастен човек, за да му припомните увереността и силата на младостта. Подарете време и внимание на Вашите близки възрастни".По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.