Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Белослава Кръстева: Ще работя здраво, догодина ще се явя на световното и ще опитам да го спечеля

Белослава Кръстева
Снимка: ФИДЕ

"Доволна съм, все пак е медал, но със сигурност доста съжалявам, водех до последно", това каза първо за БНТ Белослава Кръстева, която спечели бронзов медал при девойките на световното първенство по шахмат в Мексико Сити късно снощи.

Белослава Кръстева даде интервю за предаването "Денят започва" на живо от Мексико Сити. 19-годишната шахматистка сподели, че умората си е казала думата накрая.

"Играх добра партия и направих груба грешка и после нямаше какво да направя", обясни младата ни състезателка по шахмат.

"Много е важно как си разпределяш силите, защото турнирът е доста дълъг, почти две седмици под непрекъснато напрежение", разказа Белослава Кръстева.

"Мотивирана съм, ще работя здраво, ще играя силни турнири, догодина пак ще се явя на световното и ще се опитам го спечеля и ще се опитам да се класирам напред и в професионалния женски шахмат", обясни талантливата шахматистка.

Бащата на Белослава Людмил Кръстев беше гост в "Денят започва".

"Голяма гордост и радост от спечелването на бронзов медал от Белослава. Това е един успех, който се базира на много труд, усилия, работа през годините и на любов към шаха", сподели Людмил Кръстев в студиото на БНТ.

19-годишната шахматистка от своя страна благодари на баща си за подкрепата и разказа, че той е причината да се занимава с шахмат.

"Той ми показа как се местят фигурите, той ме запали, в началото ме биеше и бях много разстроена от този факт, и исках да го победя, така се запалих и тръгнах да тренирам", разказа Белослава Кръстева в ефира на БНТ.По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени