Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фестивал "Младите в театъра" се провежда в Ловеч

Снимка: Пламен Христов, БНР

В Ловеч тази вечер се открива 12-ото издание на фестивала "Младите в театъра", в който гази година ще има и международно участие.

Фестивалът ще бъде открит от 19:00 ч. с постановката на ловешкия драматичен театър "Звездното дете" по едноименната приказка на Оскар Уайлд. Режисьор е директорът на театъра Биляна Петрова. Тя поясни, че фестивалът води началото си от 80-те години на миналия век, когато се е провеждал като "Дни на младата режисура": 

"Във времето фестивалът се е развивал като разширявал своята трибуна за млади творци и те имат възможност да демонстрират своето актьорско майсторство, сценографски талант и режисура". 

До края на седмицата зрителите ще могат да видят спектаклите "Дванайста нощ" на Драматично куклен театър "Иван Димов" – Хасково, "Арт" на Младежкия театър "Николай Бинев", който ще представи детската пиеса "Емил от Люнеберя", спектакъла "Червената шапчица" на театъра от македонския град Куманово и спектакъла на бургаския театър "Адриана Будевска": "Летните оси не хапят даже и през ноември".


Още по темата в звуковия файл.

По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.