Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Министърът отбеляза, че Великобритания "се е оплела в гъста мрежа от международни правила, създадени в друга епоха"

Британският вътрешен министър предупреди за задаващ се "ураган" от милиони мигранти

Британският вътрешен министър Сюела Брейвърман говори на конференцията на Консервативната партия в Манчестър, Великобритания, 3 октомври 2023 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман предупреди за задаващ се "ураган" от милиони мигранти.

В пламенна реч на годишния конгрес на Консервативната партия Брейвърман обеща да затвори хотелите, използвани за настаняване на търсещите убежище и предупреди, че ако лейбъриститe дойдат на власт ще "отворят границите".

Сюела Брейвърман заяви, че "вятърът на промяната, който е носел нейните родители по цял свят през 20-ти век, е просто порив в сравнение с урагана, който идва, защото милиони мигранти от цял свят се стягат да дойдат в Обединеното кралство".

Вътрешният министър  отбеляза, че Великобритания "се е оплела в гъста мрежа от международни правила, създадени в друга епоха" и че Законът за правата на човека трябва да бъде преименуван на "Закон за наказателните права".

Тя обвини лейбъристите, че заклеймяват онези, които искат да намалят миграцията, като расисти.

Политическите наблюдатели коментираха, че Брейвърман с антимигрантската си реч безспорно е сплотила зад себе си дясното крило на партията и подава сериозна заявка за следващ лидер на торите, ако премиерът Риши Сунак загуби общите избори догодина.

Самият Сунак заяви в кулоарите на конгреса, че напълно изключва провеждане на предсрочни избори, защото Консервативната партия не се притеснява от това как ще гласуват нейните избиратели.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени