Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Усложнена обстановка в Шуменско

3
Снимка: ОДМВР–Шумен

Усложнена остава обстановката в Шуменска област. Затворен поради снегонавяване е пътят от Шумен към Разград, на пътен възел „Белокопитово” е изграден контролно-пропускателен пункт от 23:00 ч. снощи. Полицейски служители пренасочват водачите по обходен маршрут през Търговище. Изцяло затворен е пътят Шумен-Силистра, в района на Хитрино поради силни навявания са се образували снежни преспи. Затворен е и пътят от село Зайчино ореше към Варна.

Десетки са получените сигнали за закъсали автомобили, паднали клони и дървета. Целият наличен състав на шуменската Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е мобилизиран и е на терен. Обстановката в северната част на областта е сложна, има сигнали за закъсали автомобили в района на Каолиново, Нови пазар и Хитрино. 36 са получените сигнали, 12 от които за евакуации, които са извършени. Има сигнали и за паднали клони и дървета, отработват се приоритетно. 

Поради силните снегонавявания и образувани преспи има закъсали три противопожарни автомобила и снегопочистваща техника. Работата на спасителните екипи в областта продължава. Поради скъсан централен електропроводник няма ток в Нови пазар, получени са съобщения за спряно електроподаване в някои шуменски села. Ток няма и в западната част на Шумен. В областта без ток са общо 31 населени места. Дежурните екипи на ЕРП-Север работят за отстраняване на авариите.


По публикацията работи: Росица Арабаджиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Галерия