Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Утре децата се връщат в класните стаи, онлайн - само в четири училища във Варна, до сряда

| обновено на 20.11.23 в 15:06

Всички ученици от училищата на територията на община Варна се връщат в класните стаи. Това потвърди началникът на Регионалното управление на образованието Ирена Радева. Само в четири учебни заведения занятията ще се провеждат онлайн, докато бъдат отстранени щетите и пораженията от бурята. Това са училищата ОУ "Васил Друмев", Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн,  IОУ „Свети княз Борис I“ и ОУ "Константин Арабаджиев".

Ураганът е съборил керемиди от покрива на ОУ" Васил Друмев". Предстои те да бъдат подменени, ще бъдат поставени и нови капаци на билото, каза директорът Красимир Димитров.

В Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн застраховател ще оцени щетите. Ще бъде ремонтиран покривът над една от учебните работилници, съобщи директорката Людмила Начева. Обучението ще бъде затруднено само в две помещения, останалите класни стаи могат да се използват, каза още тя.  В IОУ „Свети княз Борис I“ е повредена газовата инсталация, а в ОУ "Константин Арабаджиев" изкоренено дърво опасно е надвиснало над сградата.

Чуйте повече от репортажа на Димитрина Дончева:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Галерия