Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Борисов: Няма да угаждаме на Кирил Петков, ако има оставка на вътрешния министър, да си иде и Денков

Снимка: БТА

Ако има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, трябва да си отиде и Денков, заяви пред журналисти в Дулово, Силистренско, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предава БТА.

Професионалната работа се върши от професионалистите и полицаите, министърът е политическо лице, на него не може да му се държи сметка за подготовката на полицаите, а за назначения, за заплати, за Шенген, каза Бойко Борисов. Цялата разправия е, че МВР е останало последното място, което не изпълнява поръчки, заяви Борисов. Той каза, че вътрешният министър не е назначение на ГЕРБ, както и че не познава нито председателя на ДАНС Пламен Тончев, нито министър Калин Стоянов. 

Борисов уточни, че единствената му среща със  Стоянов е била в парламента по законодателството, свързано с Шенген, като на нея са присъствали и премиерът Денков, и вицепремиерът Габриел, и депутати. Не съм ходил в МВР да кадрувам, каза лидерът на ГЕРБ. Така че, моля колегите, ако не са доволни от резултатите си от изборите, ако искат да „донапълнят с калинки МВР...", коментира лидерът на ГЕРБ.

Няма да угаждаме на Кирил Петков - дайте да му угодим за другия бодигард да стане и той министър, коментира още Бойко Борисов. Хората се вълнуваха от оставката на Борислав Михайлов, от тази оставка се вълнуват само от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) да сложат по министерствата си протежетата. Неистовото желание да се „закопчаят“ службите, да се извършват незаконните им арести, вече е опасно, коментира Борисов и още веднъж заяви, че не подкрепят искането на ПП-ДБ за оставка на вътрешния министър.

Борисов подчерта, че по отношение на искания втори вот на недоверие е проявил мъдрост и търпение.

По думите на Борисов ГЕРБ няма да подкрепят исканата оставка на председателя на ДАНС Пламен Тончев.По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.