Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Антихристът на Владо Карамазов

Снимка: Стефан Здравески

В Народния театър "Иван Вазов" се състоя втората премиера за настоящия театрален сезон – спектакълът "Антихрист. Глави VIII, X, XI", по емблематичния роман на Емилиян Станев на режисьора Стилиян Петров. В представлението участват актьорите Владимир Карамазов, Надя Керанова и Александър Кънев, които доказват, както пише и в самия роман, че "Човек не е нито ангел, нито животно и за нещастие в стремежа си да постъпва като ангел той се държи като животно."

Именно човекът стои във фокуса на постановката – как се трансформира неговата природа и какво се разрушава в нея през житейските изпитания.


Драматург на "Антихрист. Глави VIII, X, XI" е Майя Праматарова, сценографията и костюмите са дело на Никола Тороманов, музиката е създадена от Милен Кукошаров, а видеографията – от Теодор Киряков.

Спектакълът е четвъртата премиера от Програма "Театър плюс" след "Частици жена" от Ката Вебер на режисьора Крис Шарков, "Хоро" по едноименния роман на Антон Страшимиров с режисьор Василена Радева и "Разходка с Гогол" на Катя Петрова по текстовете на руския писател.


"Антихрист. Глави VIII, X, XI" можете да гледате на 24 ноември, както и 3, 19 и 30 декември.

В "Артефир" актьорът Владимир Карамазов разказа колко време е било необходимо на режисьора да го убеди да приеме тази роля.

Чуйте интервюто в звуковия файл.

Снимки: Стефан Здравески

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.