Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бедственото положение във Варна остава в сила

Снимка: Радио Варна

Поради продължаващите аварийно-възстановителни дейности, бедственото положение в община Варна остава в сила, съобщава кметът Благомир Коцев.
Учениците между 1 и 12 клас от утре вече ще учат в редовен присъствен режим. Изключение правят училищата ОУ „Васил Друмев“, Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, I ОУ „Свети княз Борис I“ и ОУ „Константин Арабаджиев“, където все още се извършват аварийно-ремонтни действия. Там режимът на дистанционно обучение ще продължи до сряда включително. 
Детските ясли и градини продължават да работят в нормален режим. 

Разчистването на листната маса и отстраняването на опасните клони и дървета се открояват като основни предизвикателства. 
Най-засегнат е район „Приморски“, където все още има затруднения в почистването и извозването на растителните отпадъци вследствие от бурята. Бюрото по труда е в готовност да предостави работна сила от 30 продължително безработни лица за участие в аварийно-възстановителните дейности. Редом с това са ангажирани доброволци от различни ведомства.
Обсъждат се решения за въвличане на по-голям обем технически екипи и специализирана техника, които да ускорят процеса на възстановяване, посочи още кметът.
По публикацията работи: Елисавета Илиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.