Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Средно по 5-6 сигнала на ден за нередности в градския транспорт във Варна

| обновено на 13.06.24 в 11:13
Снимката е илюстративна

Средно по 5-6 сигнала получават в градски транспорт за нередности и некоректно отношение от страна на шофьорите. Това каза Данаил Вълков, председател на борда на "Градски транспорт" ЕАД. Той посочи, че не всички от оплакванията са основателни и има субективна истина. Не винаги сигналите излизат едно към едно, както са подадени, трябва да се направи и проверка, каза Вълков.

Причините за неприемливото поведение на шофьорите той обяснява със силния стрес от натоварения трафик, високите температури, а не рядко и от действията на самите пътници.

Записите от камерите се съхраняват до 15 дена затова при случаи на агресия сигнали трябва се изпращат своевременно, за да може да се реагира бързо.

Сигнали могат да се подават на посочените номер в кол центровете на дружеството или контактната форма, които са достъпни на сайта на обществения превозвач, подчерта Вълков и допълни, че забавяне има само, когато те са пуснати на платформата на Община Варна, тъй като трябва да се пренасочват.

По повод на сигнали за неработещи климатици в електробусите, Вълков призна, че понякога дългите курсове оказват влияние. Няма нареждане климатиците да се спират, за да се пести енергия, категоричен е той.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Данаил Вълков,  председател на борда на "Градски транспорт" ЕАД:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна