Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щети за хиляди левове след пороите в Шуменско

Дъждът и градушката, които паднаха снощи над Шумен, нанесоха щети за хиляди левове по пътната настилка в града. Няколко улици бяха сериозно засегнати. 

Една от най-сериозно пострадалите е ул. „Бенковски“ - тази, на която паважът беше пренареден само преди 2 месеца. Сега повечето от паветата са свлечени до ул. „Васил Левски“. 

Ул. „Бенковски“ беше ремонтирана с пари от 20-милионния общински заем, а дейностите извърши фирма „Автомагистрали – Черно море“. С по-малко поражения е съседната ул. „Хаджи Димитър“. 

Въпреки това, ситуацията не се определя като сериозна от страна на общината. Вече се работи по отстраняване на калните наноси, събират се и се чистят паднали листа и клони, заяви зам.-кметът по строителство и екология на Шумен арх. Николай Симеонов. 

На всички сигнали, които са постъпили вчера, е реагирано, заяви Христо Христов, ст. експерт по превенция и защита на населението към община Шумен. 

Оттук нататък предстои да се доразчистят всички засегнати улици и междублокови пространства. 

От общинската администрация обявиха, че щетите по улиците, които са гаранционни или в момента се ремонтират, ще бъдат поети от фирмите изпълнители.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна