Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха психичноболна румънка, предизвикала катастрофа в Добричко

Снимка: БГНЕС

Полицията в Добрич след преследване е задържала румънска гражданка заради опасно поведение на пътя и опит да се самонарани. След консултации с румънски полицаи, командировани в област Добрич, се е установило, че жената страда от психическо заболяване. Задържаната е настанена в Центъра за психично здраве в Добрич.

На 25 юли, около 15:00 часа, жена в автомобил с румънска регистрация, задейства клаксона му пред входа на сградата на Областната дирекция на МВР в Добрич. При опит да бъде извършена полицейска проверка жената се заключва в автомобила, отказва да загаси двигателя и внезапно тръгва на заден ход, без да се съобрази с полицейските разпореждания. Автомобилът е последван от екипи на Първо Районно управление на МВР Добрич и сектор „Пътна полиция“, като жената шофира изключително опасно и с над 130 км/ч в населеното място, след което напуска Добрич.  

Малко по-късно по пътя между селата Пчелник и Балик, общ. Тервел, жената самокатастрофира, след което започва да се самонаранява със счупени стъкла автомобила. Полицаите успяват да я задържат до пристигането на екипи на спешна помощ. Жената е транспортирана в МБАЛ Добрич, където е прегледана, след което е приведена в ЦПЗ. Установена е самоличността ѝ и с помощта на командировани румънски полицейски служители е установено, че жената страда от тежко психическо заболяване. При инцидента няма пострадали граждани и служители на МВР.


По публикацията работи: стажант-редактор Василена Хаджиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени