Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спекуланти препродават с огромна надценка билети за турнето на Oasis

Снимка: БТА

От рок групата Oasis предупредиха, че се извършва неправомерно препродаване на билети за турнето им, отбелязващо нейното повторно събиране. Само минути след започналата предварителна продажба в петък вечер, уебсайтове започнаха да ги препродават на много по-висока цена.

Предварителна продажба на билети бе пусната само за няколко часа в петък вечер. Билети обаче бяха обявени онлайн за повече от 6000 паунда, което е над 40 пъти повече от заявената цена. Братята Лиъм и Ноел Галахър призоваха хората да не препродават на завишени цени на уебсайтове, които не са свързани с техния агент и дори се заканиха такива билети да бъдат анулирани. 

Очаква се около 1,4 милиона билета да бъдат налични за 17-те концерта на открито на легендарната група в Обединеното кралство и Ирландия през юли и август следващата година. Организаторите на концертите на Oasis по-рано бяха заявили, че билетите трябва да се препродават само чрез официалните партньори Twickets и Ticketmaster и само на номинална стойност. В събота в 11:00 часа българско време продажбата на билети за концертите в Обединеното кралство ще бъде подновена. 

Групата ще има поредица от концерти в Лондон, Манчестър, Кардиф, Единбург и Дъблин, като е възможно да бъдат добавени още дати. Стандартните билети за правостоящи ще бъдат около 150 пунда, докато стандартните билети за седящи варират между 73 и 205 паунда.

По публикацията работи: Калин Дацов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени