Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се класира за осминафиналите на US Open

Григор Димитров
Снимка: БТА

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като мина експресно през третия кръг. Първата ни ракета при мъжете се справи за час и 40 минути с намиращия се на 40-о място в ранглистата Талон Грийкспоор (Нидерландия) и го победи с 6:3, 6:3, 6:1.

Следващият съперник на Димитров ще бъде Андрей Рубльов. Руснакът се наложи с 6:3, 7:5, 6:4 над чеха Иржи Лехечка. До момента двамата са играли седем пъти един срещу друг, като три победи са за Димитров. За последно двамата се срещнаха на полуфиналите в Шанхай през миналата година и българинът отстъпи с 6:7 (7), 3:6.

В днешната си среща Григор Димитров нито за миг не остави шансове на Грикспор да се надява на обрат. Хасковлията проби в четвъртия гейм на мача за първи път, като оползотвори втория си брейк-пойнт. След това взе подаванията си за 5:1 и за 5:2 на нула, което беше достатъчно красноречиво доказателство за атаките му.

Във втората част мачът вървеше равностойно до 3:3, като нито един от двамата на корта не получи точка или възможност за пробив. Но Димитров нанесе удар в седмия гейм на втората част, реализирайки първата си възможност. След това отново натисна и спечели подаването си на нула, а в деветия гейм успя и да вземе сета.

Третата част се превърна в истински рецитал на българина, който даде на противника си само втория гейм. Два пробива, нито един шанс за ри-брейк и висок процент на успеваемост от първи сервис само подчертаха превъзходството на Димитров.

Българинът достига до осминафиналите в Ню Йорк за четвърти път в кариерата си и и за първи от 2019-а година, но сега го направи и без загубен сет до момента.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени