Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Попирин отстрани Новак Джокович от US Open

Алексей Попирин
Снимка: БТА

Носителят на 24 титли от Големия шлем Новак Джокович отпадна още в третия кръг на тазгодишното издание на US Open. Защитаващият титлата си от миналата година сърбин загуби с 4:6, 4:6, 6:2, 4:6 от намиращия се на 28-о място в световната ранглиста Алексей Попирин.

Джокович не си беше тръгвал толкова рано от турнира, който се провежда в Ню Йорк, от 2006 година. Сензацията се случи само ден след дуг много изненадващ резултат - загубата на Карлос Алкарас от нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп.

С днешната победа Попирин записа най-впечатляващия си резултат в турнирите от Големия шлем. До момента той никога не беше преодолявал трети кръг.

Австралиецът от руски произход се намира във великолепна форма. Преди три седмици той спечели титлата в Монреал, като по пътя към финала направи забележителен обрат срещу Григор Димитров.

25-годишният Попирин загуби всеки от предишните си три мача срещу Джокович, но този път надскочи себе си. В същото време сърбинът допусна първо поражение от финала на "Уимбълдън", когато отстъпи на Алкарас. Световният номер 2 направи цели 14 двойни грешки и реализира само 4 от 16-те си възможности за пробив.
По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени