Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Червен код за трафика в Италия през този уикенд

Трафик в Торино, Северна Италия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Италия е обявен червен код за интензивен трафик, заради завръщащите се в големите градове  в последните дни от летните ваканции.

Червеният код е в сила от петък следобед, засяга събота 31 август и особено неделя - 1 септември. Натовареният трафик е към големите градски центрове в цяла Италия от ваканционните морски и планински курорти най-вече в посока юг-север и от държавните граници. 

Движението се очаква да е много интензивно по всички магистрали и първокласни пътища на островите Сицилия и Сардиния и по цялото протежение на Апенинския полуостров. 

До 3 септември са отменени ремонти по пътищата на 906 обекта. Забраната за движение на камиони е в сила на 31 август от 8 до 16 часа и на 1 септември - от 7 до 22 часа местно време. Заради горещините, от агенцията за пътната инфраструктура ANAS, съветват водачи и пътници да носят продукти от първа необходимост и запас от вода, за да се избегне дехидратация по време на пътуването, в случай на умора, да се спреи отпочине на определените за това места. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени