Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севим Али: Ахмед Доган е в Росенец, тук сме да го защитим

С български трибагреници и с викове "България без Пеевски" трети ден привърженици на Ахмед Доган продължават да стоят пред лятната му резиденция в парк "Росенец" край Бургас.

Почетният председател се намира вътре, съобщи бургаският депутат Севим Али, който пристигна преди минути в сараите от София. Преди него в сградата влезе и Рамадан Аталай. 

"Г-н Доган е тук, в сградата, в отлично здраве и настроение", уточни Али.


Той още веднъж подчерта, че той и остананалите активисти на партията са притестени за живота и сигурността на почетния им председател.

"Време е българските институции да се освободят от зависимостите на един човек", посочи Али и допълни, че са тук, за да не се случи това, което се случи в София. 


За пореден път хората пред сараите заявиха, че са се самоорганизирали и никой не ги кара насила да са в Росенец. Сред привържениците има много жени, те също казаха, че са там, за да защитят Ахмед Доган.

Бургаският депутат коментира и писмото от днес на Данаил Папазов, който по-рано призова Доган и приближените му да напуснат имотите му. В него той изразява притеснения за своята и на семейството си сигурност. 

"От вас научавам. Призовавам г-н Папазов да обяви публично дали му е оказван натиск и да каже кой нотариус е бил при него", посочи от своя страна Севим Али. 


По публикацията работи: Нина Рангелова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна