Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танер Алимолла: ДОСТ ще участваме на изборите

"Стъпваме на основата да се укрепи българският парламентаризъм"

| Интервю
Снимка: БГНЕС

ДОСТ съществува и ще участва на тези избори, тъй като след 2021 година, когато бях избран за председател на партията, не участвахме на доста избори. Доста хора се питат, дали ни има и поради тази причина ръководството на партия реши да участваме.

Това сподели в интервю пред БНР Танер Алимолла, лидер на партията.

Той призна, че са имали разговори с формации, също отцепени от  ДПС, от времето без Пеевски, но "не стигнахме до разбирателство".

"Ние се борим за гласа на всеки избирател, независимо от етнос и религия. В листите имаме роми и етнически българи. Всеки глас е  важен за нас", категоричен е Танер Алимолла.

Той припомни, че в името на партията им има думи, като свобода, отговорност, достойнство и "може да поемаме отговорност, което доста от представителите и управляващите не правят".

Танер Алимолла каза, че ДОСТ не е в сянката на Лютви Места.

"Ръководството на партията решава. Има Изпълнителен съвет и Национален съвет, след събрание решенията се взимат колективно, не лично от мен. Листите са подредени и както на всички ни е ясно утре е последния срок и ще подадем листите", заяви той.

И допълни, че в листите на ДОСТ фигурират всякакви хора, разпознаваеми по места, "но нямаме известни личности като феномени в социалните медии и и т. нат.".

Алимолла призна, че програмата на ДОСТ все още се уточнява от ръководството и не може да я сподели.

"Стъпваме на основа да се укрепи българският парламентаризъм – да има диалог между всички партии, за да има успешно избрано правителство", заяви той.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени