Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без опасност за живота са двамата простреляни в с. Мещица

Снимка: Ани Петрова

Без опасност за живота са двамата младежи, които в нощта срещу 23 септември са били простреляни в пернишкото село Мещица, съобщиха от полицията. По тях е стрелял 44-годишен мъж, най-вероятно с ловна пушка със сачми за дребни пернати животни. До стрелбата се е стигнало заради момиче.

В нощта на инцидента четирима младежи пристигнали с автомобил пред дома на 44- годишния мъж в Мещица, след като преди това установили контакт с него по телефона.

Според младежите стрелецът закачал приятелката на единия от тях. Пред дома му те го извикали, за да говорят, а мъжът стрелял по тях. Той твърдял, че младежите се опитали да запалят автомобила му, но към момента не е установен опит за палеж, казаха от полицията.

Простреляните младежи потърсили помощ първо в пернишката болница, а оттам били транспортирани в софийско здравно заведение. Направена им е интервенция.

Няма опасност за живота им, уточниха от полицията. След стрелбата мъжът се отправил към Кюстендил в опит да се укрие, но след установен контакт между областните дирекции в Перник и Кюстендил бил задържан. В момента е в ареста в Перник. Процесуално-следствените действия продължават.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени