Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овладяха пожара в завода за хартия край Стамболийски

| обновено на 24.09.24 в 15:29

Овладян е пожарът в завода за хартия и целулоза край Стамболийски, съобщи за Радио Пловдив кметът на общината Петър Неделев.

Около 10.30 ч. е получен сигнал, че машина на поточната линия в цеха за производство на хартия се е запалила. Пламъците бързо са овладени с помощта на 12 екипа от пожарната в Пловдив.

„Няма опасност за хората, пожарът е потушен. Чакаме да се разсее димът и да се изчисти въздухът в помещението. Тогава ще се изяснява каква е причината за пожара“, обясни Петър Неделев.

Заради задимяването кметът поиска мобилна станция от РИОСВ – Пловдив, да измери качеството на въздуха. Очаква се тя да остане на място 24 часа.

„Сутринта, докато гореше, се усещаше в града миризма на изгоряло, но следобед вече не. Черен дим имаше само в началото. Аз живея на 800 метра от завода, не сме се притеснили, не беше задимено сериозно. Хората много бързо реагираха“, разказа Иванка Вълканова. 

От Районна прокуратура в Пловдив съобщиха, че по лучая е образувано досъдебно производство за изясняване на причините за възникналия пожар. По делото се разпитват свидетели, предстои да бъде извършен оглед и да се назначат експертизи и др.  Първоначалният срок на разследване е двумесечен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени