Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Томаш: ЦСКА е рекордьор по титли, не по втори места

Александър Томаш
Снимка: БТА

Треньорът на ЦСКА-София Александър Томаш даде пресконференция на Националния стадион "Васил Левски" преди гостуването на отбора на Черно море във Варна. 

Той отново коментира всичко актуални въпроси около отбора.

"Всеки един мач е важен и дава три точки. Изправяме се срещу доста стойностен отбор, в последните години и трудно се играе там във Варна. Играл скъм като футболист там. Треньорът Илиан Илиев е изградил не просто отбор, а семейство. Спазват се неговите правила. Нашата цел обаче е победа и трите точки", бяха встъпителните му думи.

"По вътрешен правилник имаме глоби. Това е процес, трябва ни време, но ние нямаме нужното време. Разполагам с прекрасни хора, добри футболисти. За мен най-важно е да създадем семейство. Неминуемо ще имаме проблеми, играта няма да е това, което искаме. Всеки един мач е важен и не можем да си позволим да подценяваме себе си. Казвам на футболистите, че във всеки мач играем срещу себе си. Аз съм играл като футболист и треньор срещу ЦСКА, знам каква е нагласата на противника. Аз ще се опитам да създам семейство и сме на прав път", добави той.

"Футболът е силата на ЦСКА. Срещу нас ще излезе отбор, който ще ни покаже нужното уважение. Всеки противник даже надскача възможностите си срещу ЦСКА. Във всеки мач и ние трябва да излизаме от зоната си на комфорт и да търсим победата. Да излизаме на терена с ореола на победители", смята Томаш.

"Нормално - имаме кадрови проблеми. Кордоба няма да може да вземе участие в мача, има мускулни проблеми. Интензитетът е висок и като променим начина на работа е нормално да има леки неразположения. Това не трябва да бъде извинение. Лиъм Купър е в групата, ще решим за него непосредствено преди мача", каза още треньорът.

"Най-важното е, че съм много щастлив, че ще се случи стадионът. Имам вътрешна информация, която няма да ви издам. ЦСКА домакинства навсякъде. Не е приятно, че не сме на стадиона си, но независимо на кой стадион сме, доставяме радост. Това са феновете, не ги интересува футболиста Х или треньора Х, а отбора", смята специалистът.

"Вижте, тези въпроси са интересни. Крайно време е треньорите в България да показваме взаимно уважение. Няма да кажа нищо лошо за който и да е колега. Само ще кажа така - ЦСКА е рекордьор по титли, не по втори места. Достатъчно ли е?", отговори той на въпрос какво мисли за това, че треньорът на Левски Станислав Генчев е отписал ЦСКА-София в борбата за титлата.

"Перфектна е комуникацията си с изпълнителният директор Златков. Той  е професионалист. ЦСКА не е само клуб, но и бизнес. Това е екипна работа - всеки един да дава мнението си в областта, в която е специалист. ЦСКА да бъде изведен там, където заслужава. Публиката е единствена на нивото, което заслужава ЦСКА. Нито отборът, нито клубът е това ниво", отсече Томаш. 

"От човешка гледна точка не толерирам такова повединение, независимо от колегата", каза той за наследника си в Спартак Варна Георгиу, който бе атакуван от феновете на тима. 



По публикацията работи: Борислав Нинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна