Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебно назначават секционните комисии в две врачански общини

Снимка: БГНЕС

За тази вечер е планирано заседание на Районната избирателна комисия във Враца, по време на което служебно ще бъдат назначени секционните комисии в 2 от 10-те общини в областта. Въпреки консултациите, в Мездра и Борован не беше постигнато съгласие за секционните състави заради спор между представители на една партия.

За предстоящия вот в област Враца редовните секционни избирателни комисии, без подвижните и допълнителните, са 292, като членовете им са над 2300 души. Районната избирателна комисия във Враца утвърди секционните състави за 8 от 10-те общини в региона. Говорителят на комисията Силия Иванова:

"Интересното в повечето от тях е, че бе подписан протоколът с особено мнение и присъствието на двама представители от една конкретна политическа формация, но това не попречи те да постигнат съгласие и разбирателство".

В Мездра и Борован спорът между съпартийците блокира консултациите в общинските администрации, което налага секционните състави да бъдат назначени служебно от РИК.

"В Мездра и Борован обаче не се постигна съгласие на консултациите, общините изпратиха документацията в срок до 26-и, ние имаме срок до 1 октомври да ги разпределим, но в неделния ден на заседание ще гласуваме служебното разпределение, спазвайки квотния принцип".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна